fredag 16 augusti 2013

Montego, färdig!

Japp, den är färdig! Efter en del repande och räknande så är den färdig. Är så nöjd att jag gjorde den klar även om jag ibland undrade om jag inte skulle repa upp allt. Tidvis tog jag inte i den, men så är det ju med vissa projekt. Så tacksam för tipset jag fick om att sy in hjälptråd (se tidigare inlägg om Montego), för att enklare kunna repa, spetsstickat kan ju bli en ordentlig utmaning annars. Det fanns förslag på att sluta sjalen där jag valde att göra det eller fullfölja hela mönstret, men jag tycker att avslutet jag valde är vackrast. Den färdiga storleken är jag jätte nöjd med och inte tala om garnet, otroligt mjukt och ostickigt. Nu blir det en del bildbombande, men det får ni hålla till godo med.

Garn: Manos Lace, 70% baby alpaca, 25% silke, 5% cashmere
Stickor: 2,25
Mönster: Montego
Vikt: 64gLite mallig får man faktiskt vara

8 kommentarer:

 1. Oj vad avancerat! Bra kämpat!
  Baby alpacka måste ju vara sjuuukt lent.
  /Lillasyster

  SvaraRadera
  Svar
  1. mmm och silke och chasmere gör det hela ännu bättre

   Radera
 2. Och snygg är hon också, min syrra!

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Duktig du är! Superfina bilder på dig också! Å fin färg på sjalen :-) Jonna

  SvaraRadera
 4. När man har gjort något sådär fint FÅR man faktisk vara stolt - och visa att man är det! Jag är tar till mig goda rådet om "livlinan".

  SvaraRadera
 5. Så fin den blev! Påminner mig om att jag måste blogga min montego också. Fast den är inte min längre, den fick flytta till svärmor i 75-årspresent. Men där blev den uppskattad! :-)

  SvaraRadera