torsdag 15 augusti 2013

Det är nog meningen

Har under lång tid tänkt mig tanken att försöka mig på att spinna. Utrymmesmässigt här hemma har jag funderat på slända, men aldrig kommit till sak. Nu har tre saker inträffat som talar för att jag skall ge det en chans. 
1.När jag var på Gotland och besökte medeltidsveckan, fann jag på marknaden i Visby vackra sländor gjorda av snickarvikingen. Otur hade jag inga kontanter på mig då, när jag sedan kom tillbaka en annan dag var de slutsålda. Killen som svarvar hade visitkort, så snart hoppas jag äga en slända. 
2.Hemma hos min syster som kan det där med att spinna på slända gjorde jag ett försök. Det gick sådär, ullen var gammal okardad och otvättad, men jag har fått mersmak. 
3.Sedan inträffar den tredje saken som talar för att jag skall prova. Solängel har startat en ullklubb. Jag kommer tre gånger under hösten få handfärgat kardband, förhoppningsvis i lite olika ull.

Så nu återstår det om jag kommer lyckas bättre än mitt första försök, tåten är ca 170 cm. Det ni ser är tvåtrådigt garn, ändarna och det i mitten. Skiftande grovlek och med mycket effekt i garnet :-D Undrar om inte det tunnaste faktiskt är spunnet av min syster.

2 kommentarer:

  1. Jag har lite ull från wåhlstedts och en slända om du vill låna?

    SvaraRadera