onsdag 20 april 2016

Clapo-Ktus

Lite extra stolt över bilden, dottern 9 år är fotografen.
Fick frågor från en bekant om ett engelskt stickmönster som hon inte riktigt fick ihop. Enklast tänkte jag är ju att själv lägga upp, när jag ändå började kunde jag ju fortsätta och sedan avsluta den också. Rolig och enkel stickning. Sjalen funkar fint som en restgarnstickning.

Garnet är jag dock lite besviken på. En tredjedel in i nystanet var det en knut. Ja ha, garnet gick av, jamen då knyter vi ihop det. Nä, inte bra enligt mig. När jag sedan tvättade sjalen, var det otroliga mängder restfärg. Hade kunnat använda både tvättvatten och otaliga sköljvatten till färgbad åt flera nystan till.

Garn: Rellana Garne, Flotte Socke. 75% schurwolle superwash, 25% polyamid
Sticka nr 4
Mönster: Claop-Ktus av Loredana Gianferri4 kommentarer:

 1. Vilken fin och enkel sjal, känns verkligen som något som kommer att komma till användning. Restgarner har jag gott om, så kanske att jag skulle lägga upp till en. Hur mycket garn gick det åt till din?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använde ett nystan á 100 gram. Började minska vid ca 50 gram, men fick en några gram kvar när den var färdig. Fullt begripligt med tanke på att man minskar vilket leder till en maska mindre för varje varv. Kolla in på Ravelry, där finns det restgarns sjalar, randiga sådana att inspireras av :)

   Radera
 2. Det glesa , är det löp-maskor?? Väldig fin effekt, gör sjalen lätt och luftig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löp-maskor? Är det samma som tappade maskor? För det är de glesa partierna skapade av.

   Radera