torsdag 4 juni 2015

Teststickar

Teststickar ett sockmönster, skapat av Ida. Fina sockor blir det, tyvärr är det då omöjligt att återge rätt färg med min mobil kamera. Makens kamera är faktiskt en trevlig leksak, den får jag ta till när de är färdiga.Delade upp mitt 100g nystan i två 50g (trodde jag ja). Konstaterade att garnet inte räckte, repade och valde att göra en rapport kortare. När jag sedan fortsatte på socka två finns det mer garn där, så jag tvivlar på min köksvåg. Nu håller jag tummarna att garnet skall räcka till två hellånga sockor.

3 kommentarer:

 1. Önska dig en brev-våg med noggrannhet +/- ett gram. Sen kan man ha olik stickfasthet (och därmed garnåtgång) beroende på humör, trötthet m.m. Det kan man undvika genom att sticka båda sockor samtidig med magic-loop tekniken. Det är bara så krångligt, tycker jag. Det ska bli spännande att se vilken färg sockorna har på riktigt.

  SvaraRadera
 2. Jag ska nog satsa på en våg med bättre noggrannhet. Har du något förslag?
  Det är ju en teststickning, så där av tar jag det inte på blodigaste allvar om garnet inte stämmer med mönstret. Vi är flera som stickar så ska bli intressant att höra hur det går för dem.
  Gillar inte magic-loop tekniken när jag stickar sockor eller vantar, där av att jag stickar båda på en gång och har dubbla uppsättningar av strumpstickor :-)

  SvaraRadera
 3. Att du stickade sockorna var för sig OCH samtidigt hade jag inte fattat, det var ju fiffigt! Något att ta efter när det blir sock-tid igen. Jag har stor glädje av min elektroniska brev-våg när jag skal väga upp garn, en sådan kan köpas i en vanlig affär som säljer kontorsmaterial.

  SvaraRadera