tisdag 23 september 2014

Nu är det höst

Tröjan invigdes förra helgen, i samband med en tur i skogen med bärplockning som mål. När tålamodet för att plocka bär tog slut byggde vi en koja istället.



Tröjan fick jag dock ta av, då den var för varm, den passar nog bättre att ha en dag det inte är 20 grader. Jag var rädd för att den skulle vara stickig då jag haft lite sådana känslor när jag provat den, men det gick alldeles utmärkt att bära den med bara ett linne under. Kanske det värsta stickiga försvann när jag tvättade den?

Mönstret hittade jag i en tidning på biblioteket, fotade av det med mobilen, tyvärr mins jag inte vilken tidning det var. Har gjort vissa justeringar, minskade inte lika ofta på ärmarna som mönstret sa, förlängde ärmar och tröjan. Uppläggning med tubular cast on, avmaskning två olika varianter av tubular bind off för att kunna jämföra. Jag testade dels den då man de sista två varven dubbelstickar och den man inte gör det. Den första gjorde jag på muddarna på ärmarna, upplevde denna metod som inte tillräckligt elastisk. Den andra använde jag till mudden i nederkant på tröjan, upplevde denna variant mer elastisk.
Garn: Sandes Alpakka/Ull, 65% alpacka, 35% ull
Stickor: nr 4.5 & 6
Mönster: Nordisk tröja, ur tidning ?



3 kommentarer:

  1. Wow :)
    Om du någonsin skaffar facebook borde du ha den sista bilden som profilbild!

    SvaraRadera
  2. Tack.
    Det kommer nog dröja lääänge, om det nu skulle hända.

    SvaraRadera