söndag 5 februari 2017

Adventssockan 2016


Förra året skrev jag om Järbos mysteriestickning, adventssockan. Att bli färdig till jul insåg jag att det inte skulle hålla. Har man jobb över julen och en familj man vill hinna träffa väljer jag bort stickningen, tids nog blir saker färdiga. Även dessa sockor blev färdiga. Nu är de också fotade.


En rolig stickning där både flerfärg och flätor var med. Två stickor lyckades jag bryta av (de var i trä) när jag skulle få till slutet på flätan. I mönstret skulle flätan fortsätta upp genom stjärnmönstret, men det blev för stumt och oelastiskt för mig att låta det röda garnet löpa med bakom flätan. Så jag skippade detta och gjorde bården utan flätan. Vilket jag faktiskt tycker blev snyggare, och det är det som gör stickningen så härlig, att man kan forma och skapa som man själv tycker är snyggast/enklast/praktiskt etc.


Garn: Mellanraggi av Järbo Garn, 75% ull superwash 25% polyamid
Stickor 2,5
Mönster: Advenstssockan, Järbo Garn1 kommentar:

  1. Jättefina sockar, cool kontrast mellan grova kängor och finstickning. Och som du ändrar jag på mönster som det passar mig. Minns inta när jag senast följde ett mönster till 100 %.

    SvaraRadera