torsdag 6 november 2014

På gång igen

Nu har jag börjat kunnat fokusera mer på annat än att röja och städa för att göra hemmet dugligt för husvisningar. Mitt mål är att i möjligaste mån minska på garnlagret jag har (en tröst är att jag vet att det finns fler garnälskare som har mer än mig).


Först ut satte jag igång med ett par vantar, med garn som jag fått från en vän med tanke på att de skulle bli vantar till mig. Första vanten blev lagom i storlek, andra blev större då jag stickade den med ett skadat pekfinger, det slutade med att den första repades och stickades lika stor/rymlig med nr 2, inte bortkastade vantar de passar maken fint.
När så bara tummarna återstår svalnade intresset för dessa och jag satte stickorna i en rosa och vit halskrage till dottern. Efter en bit insåg jag att det vita garnet inte skulle räcka, så där har jag faktiskt köpt mer, men det kommer ändock resultera i mindre garn i slutändan, positivt.
I väntan på nya nystanet, repade jag kragen för det behövdes göras justeringar ändå och jag satte igång med en kofta, i garn införskaffat under Garnboas utförsäljning.
Sländan har det snurrats på, men den kan bara komma fram när minstingen inte är i närheten, för han älskar att stoppa sländan, eller att dra iväg med ullen.

Med detta innebär det dock inte att jag bara har dessa tre projekt igång, det ligger gamla UFOn som inte lockar, kanske de repas, kanske de tas fram något annat år...

1 kommentar:

  1. Det där känner jag igen. När jag flyttade samlade jag allt garn i tvättkorgar från IKEA. 6 st blev det! Och även om jag stickar på känns det som att det inte minskar. Konstigt. Det har dock inte blivit flera tvättkorgar. Är nyfiken på att få höra mer om köp och försäljning av bostad. Kommer du närmare Stockholm (kallad Stickholm i en inbjudan till stick-kurs, gulligt va?)

    SvaraRadera