måndag 25 maj 2015

Brudsjalen

När en mycket speciell vän skall gifta sig och behöver en sjal till svalt vårväder frågar hon mig om hjälp. Jag i min tur frågar om inte jag får göra sjalen, det fick jag. Jag har haft en sjal i mitt huvud som jag velat göra som bröllopssjal länge och nu fick jag chansen. 98 gram drops lace gick det åt, den mäter ca 150x65 cm.





Garn: Drops Lace, 70% Alpacka, 30% Silke
Stickor nr 3,5
Mönster: 117m, 109 m till mönstret och 8 kantmaskor (omslag 2m innan för kanten vart fjärde varv).
Hjärtat kommer från Bonniers stora bok om stickning och heter just hjärtan

fredag 15 maj 2015

I väntan på bruden

Sjalen är färdig och väntar på att överlämnas till bruden. En liten tjuvkik bjuder jag på.


lördag 2 maj 2015

Maj eller november?

Ja, början på maj bjuder mer på novemberkänslor än vårkänslor. Än mer höstkänslor blev det under promenaden när vi passerade muren och jag bar min underbara hösttröja. Tröjan har använts flitigt under hösten och vintern och som synes nu även under våren och jag gillar den skarpt. Jag lovar, bilderna togs inte i höstas utan idag 2:a maj!

Jag har inte tappat min vänsterhand utan bär en svart vante, det är sällan
jag hittar två lika dana vantar i min krog, de har en förmåga att försvinna...

Lilleman fyllde år och jag tog tag i tyget jag köpte på syfestivalen i höstas. Tyget räckte till tre tröjor, jag gav bort två till hans kusiner. Trycket på tröjan är en barnsång om en krokodil som kör bil och blåser i en trumpet. Detta uppskattades och han sjunger den när man frågar vad krokodilen på hans tröja gör. Att fånga en treåring på bild är inte alltid lätt.


Mönster Burda 9614
storlek 98