måndag 30 december 2013

Rosa sockervadd

Jag och tösen var på butik och fann ett garn helt i hennes smak. Med önskan om en kofta från henne blev resultatet detta. Omlott modell med utgång från uppifrån och ner principen. Trots att jag måttat och mätt blev ärmarna för korta och repa i det garnet var inget jag såg fram emot, det hela löstes med att virka på några varv, ett väldigt förlåtande garn i den synpunkten. Koftan knäpps med tryckknappar. Vad hon har fått det här med poser ifrån vet jag inte, men kan, det gör hon :-) Till fotograferingen klädde hon sig med mössan som jag stickade av solängelns hand spunna garn, samt julklappsvantar från faster.

Garn: Anna, 100% polyester
Stockor nr 6
Mönster: Fritt med utgång från uppifrån och ner

tisdag 24 december 2013

God Jul

Önskar er alla en lugn jul. Årets stickade julklapp sträcker sig till ett par vantar, det bidde inte mer och vantarna har varit färdiga i över en månad så jag var ute i god tid. Vantarna är en gåva till min svägerska som flyttat långt bort eller hem, beror på hur man ser det. Men med ett par vantar tänkte jag att hon varje kall vinterdag inte glömmer bort mig ;-)
Garn: 100% ullgarn
Stickor nr 3
Mönster: Fiskbensvantar ut boken Varma tumvantar
och några sockor, av Eva Trotzig.


söndag 22 december 2013

Ugglor

Jag anade att det skulle bli ugglor och där fick jag rätt, sedan dök det upp hjärtan också. I och med ugglorna tog jag tag i saken att lära mig flätsticka utan hjälpsticka. Mycket skönt att slippa extrastickan. Tanken var att sy på ögon på ugglona men jag kunde inte hålla mig från att börja på del tre. Skall bli spännande att se vad som kommer växa fram nu, för nu har jag inga aningar alls.

söndag 15 december 2013

Adventsmys

Så här på tredje advent har jag påbörjat del två i advents mysteriet. Det blå garnet räckte inte riktigt, det bidde 37 löv istället för angivna 39, men jag kör på ändå.

fredag 13 december 2013

Hjälpande händer

Barnen har löst av varandra i sjukstugan. Det kan vara svårt att få någon sticktid när sjukt barn behöver omsorg och de friska behöver sysselsättas. Men sorterat har jag hunnit med, något som hjälper i det långa. Mina stickor låg i total oordning i fodralen, lite hjälp eller snarare stjälp från minstingen fick jag.
Adventsmysteriet fortlöper och på söndag kommer del tre, jag ligger något efter men hoppas på att vara färdig med del ett då.

torsdag 5 december 2013

November ullen

Har glömt att visa November ullen. Härliga färger som genast fick mig att tänka på en vinter natt. Customblandning som Solängel kallar Stormy weather, med 50% grå Massam, 3705% vit Falkland och 12,5% Tencel.
Svårt att återge färgerna, det gröna är mer grönt och den mörkare delen är just mörkare och Tencelet glimmar fint mot färgerna.

måndag 2 december 2013

Mystisk advent

1:a advent igår firades med att besöka Garnboa. Hela familjen tog sig till butiken och fick smaka fika då Garnboa firade ett år. Framme vid disk fanns mönster på en mysteriestickning i advent, Lin Garngrynet är mönsterskapare. Mönstret införskaffades, garn borde finnas i mina lådor, nu skall bara tiden infinna sig. Ni vet ju alla att december är en månad som det finns för mycket tid i, eller inte...
Senare slog det mig att det kommer bli minst tre besök till i garnaffären innan jul, jag måste ju ha del 2, 3 och 4. Men det är besök jag gärna gör.

Första 18 varv avklarade, det blev ett löv, nu skall det bara göras 39 st till. Hmmm tycker mig nyligen ha sett en sjal med lövkant hos garngrynet, kan det bli en sjal eller skall det bli något annat, det är det som är det härliga med mysteriestickning, man vet inte riktigt.