tisdag 29 januari 2013

Tröja uppifrån

Så är den då färdig, nåja vid bloggtillfället har den varit färdig ett tag, men fototillfälle har inte infunnits sig. Stickad i 2 trådigt garn från ullcentrum, i färgen sommargrön. Fick leta lite i härvorna för att få till rätt färg vid  övergången vid ärmarna, blev riktigt nöjd. Tröjan är vid i halsen pga att det är ett stickigt garn och jag vill inte gärna ha det mot kroppen. Tröjan är tänkt som en ute tröja, perfekt till skogspromenader, höstens svamp och bärplock. Gjorde några förkortade varv på baksidan för att det inte skall glipa när man sitter på huk i svampskogen.



Garn: 2 trådigt ullgarn från Ullcentrum, sommargrön
Stickor: 3.5
Mönster: Uppifrån och ner kofta, från TantKofta

söndag 27 januari 2013

Garngåva

Tack Linda, som tänker på mig när hon är ute och reser och köper mig ett nystan. Amanda har redan börjat spåna på vad vi (jo hon sa så) skall sticka till LillAmanda.


lördag 26 januari 2013

Laga och lappa

Känns som det var evigheter sedan, (vilket det också är) jag fick förfrågan av svågern att laga hans kofta. Vänster ärm hade det nöts hål på. Själva hålet lagade jag ganska omgående, sedan att finna lappar och få dit dem tog lite längre tid. Men nu är den hel och kan värma honom.
 



 







tisdag 22 januari 2013

12x12

På Garnboa där stick cafét hålls har vi cafébesökare fått ett uppdrag. Göra 3 st rutor, 12x12, i grönt (temat är grön färg i alla fall). De samanlagda rutorna skall sedan bli ett draperi i ett dörrhål i butiken. Tog tillfället att få använda restgarner och pröva nya tekniker. Nja den nålbundna var ingen ny teknik för mig men det kändes som att en av rutorna skulle få vara i den tekniken. Rutan i sig blev lite sne och vind, men bland alla de andra rutorna kanske det inte syns dirket.

Något strular så jag får lägga upp det på följande sätt.
1:a nålbunden
2:a nätmönster
3:e fyrkantigt motiv stickat i spiral






söndag 20 januari 2013

Tid?!

Hur skall man hinna fotta i dagsljus? Nog för att dagarna blir ljusare, så hins det ändå inte med. Har flera alster som är färdiga men de gör sig bättre i dagsljus, så de får vänta ett tag till. Sedan finns bilder på den andra datorn, men den är aningens (läs mycket) trasig nu så de kommer jag inte åt den lätta vägen.

Men något grönt under skapandet kan jag bjuda på så länge