onsdag 29 augusti 2012

Personlig toffel

Flera tillfällen har jag och sonen krupit runt bland skohyllorna på dagis och letat efter hans innetofflor. Han är inte ensam om att ha svarta. En sån morgon kom jag att minnas hur fina tofflor Hedvig gjort. Så nu är hans tofflor unika, så inget annat barn kommer att kunna ta fel.


Får gossen är det ju klart att dottern också skall få egna, inte helt oväntat valde hon rosa nyanser och det glittriga garnet.




onsdag 22 augusti 2012

Första paret ut

Bebissockorna i förra inlägget var present till garngrynets lilla M. De borde passa till vintern. Min yngsta fick agera modell och det var inte lätt att få en bild, han är duktig på att sparka med de små benen :)


Garn: Drops Baby Merino, 100% merino extra fine ull superwash 
Stickor: nr 3
Mönster: Tågsockorna, ur boken Värma varandra. Skaftet har jag dock gjort kortare. 



måndag 20 augusti 2012

Länge sedan sist

Men jag har inte varit sysslolös för det. Med tre barn, samt att de två större haft sommarledigt, har jag inte haft mycket tid. Lite tyg har passerat symaskinen, men stickorna har inte gått varma. Huvudprojektet just nu är min uppifrån och ner tröja. Att sticka varv på varv med slätstickning blir inspirationen inte väckt av, så jag beslutade mig för att starta något nytt.

Jo vist har jag en sjal som det inte händer mycket med och jo de där nålbundna vantarna till dottern har hon ju ändå vuxit ur, sedan kan jag nog inte neka till att det finns fler projekt lite varstans också. Jens din tröja skall nog vara färdiglappad till höstrusket...

Nya projektet blev de av släkten ökända sockorna, skönt att sticka något som går av sig själv men ändå är mer än bara slätstickning.

Men vad hände nu då? Vips så hade jag även lagt upp för ett par sockor i bebis storlek.

Så från att knappt rört stickor på ett tag kan jag nu knappt lägga ifrån mig dem.