onsdag 27 juni 2012

En liten brun

Lillsyrran har också förärats med ett fodral.

Garn: Marks och kattens, Bianca 100% bomull
Nål: 2,5
Halvstolpar

tisdag 26 juni 2012

Mysiga kuddar

Hörnet bredvid trappen har äntligen fått sina stora kuddar på plats. En liten vrå för barnen att mysa i. Kuddarna har använts till både fåtölj och som säng när det har lekts mamma, pappa, barn.



Gott om tyg fanns det och då jag gjort knytbanden till kuddarna alldeles för långa och hade färdig sydda band blev det ett par tyg kassar också.


torsdag 21 juni 2012

och en liten grön

Trodde att det skulle dröja innan jag tog i virknålen igen, men med en ny telefon i handen behövdes ett mobilfodral. Detta gick ju dock betydligt fortare att virka :)

Garn: Marks och kattens Bianca, 100% bomull
Nål: 2,5
 Halvstolpar

söndag 17 juni 2012

Något rosa

Dottern såg en flicka med en rosa kofta på bolibompa. ´Mamma den var rosa, men den var så här kort och hade glitter här´, gestikulerade hon. Vi begav oss till garnbutiken, hon valde vilken rosa nyans hon ville ha, vi fann ett glitter garn och sedan var det dags att planera. Så nu växer det fram en liten kofta, får se om slutresultatet kommer bli godkänt.


torsdag 7 juni 2012

Varianter av nålbindning

Gör man en vante efter bindningen jag visade som jag kallar bas får man en vante med denna struktur



Följande vante kallar jag Nånö. Använder bas bindningen, men plockar upp i föregående varv på annat sätt. Den blir tjock då det blir dubbla lager och är relativt elastisk. Vantens tumme blev aningens kort då garnet tog slut.

Från rätan
Från aviga

När man lär andra får man fördelen att uppleva nya tekniker. Då de går hem och övar på vad de tror det var jag lärde men de finner ut något eget.

Vanten har jag visat förr, kallar den Håsta vanten. Görs också med bas bindningen, men annan upp plockning.




Följande bindning kallar jag Lisa. Bindningen syns även längst ner på den brun-vita vanten. Görs med tre öglor på tummen och med fördel använder man två nålar, annars får man trä om så ofta.


Viktors filt

Den är färdig! Det var segt ett tag, men så när fem rutor och kanten runt om återstod fick jag lusten tillbaka att slutföra den. 93x78 cm mäter den. Storleksmässigt är den nog nästan lika stor som filten jag stickade till dottern.

Teknik: Virkade mormorsrutor
Garn: Drops baby merion.. Åtgång ca 5 blå , 2 svarta, 4 vita och 2 röda nystan
Mönster: tk:s design
Delar med mig av de andra filtarna jag gjort. Först ut, stickad 2006 till dottern

2009 virkad till sonen

2011 virkad till systersonen